Migdałowa dawka zdrowia
Najodpowiedniejszy klimat dla uprawy migdałów mają obrzeża pustyń w podgórskich rejonach środkowej Azji, tereny Mongolii i Chin. Znano je tam od kilku tysięcy lat. Kupcy ...
czytaj więcejNajodpowiedniejszy klimat dla uprawy migdałów mają obrzeża pustyń w podgórskich rejonach środkowej Azji, tereny Mongolii i Chin. Znano je tam od kilku tysięcy lat. Kupcy ...
czytaj więcejNieprzebrana ilość warzyw, owoców, produktów zbożowych, mięs i wiele tysięcy różnorodnych produktów spożywczych to bogate źródła energii. W jadłospisie współczesnego człowieka dominuje jednak żywność przetworzona ...
czytaj więcejKwas foliowy jako taki nie występuje w pożywieniu. Jego źródłem są natomiast foliany - związki, które dopiero po przedostaniu się do jelita cienkiego ulegają przemianie ...
czytaj więcejJego popularność nie słabnie od tysięcy lat. Nawet we współczesnym świecie, pełnym spektakularnych osiągnięć w dziedzinie medycyny i farmakologii, wciąż uznawany jest niezwykle cenny środek ...
czytaj więcej